sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Sunnuntaiblogeilua

Heipähei, taas kerran sunnuntaipäivän vietossa ja blogipäivitystä kirjoittamassa. Mun olisi pitänyt olla huomenna joulupukkina erään lastenkodin joulujuhlassa, mutta tänä aamuna heräsin tukkoisen nenän kanssa. On täällä muutenkin aamuisin nenä tukossa, ehkä kokolattiamaton takia, mutta nyt se ei ole hellittänyt, vaan pääjumi jatkuu edelleen. Siispä jätän joulupukkeilun väliin, ettei 25 alle 3-vuotiasta lapsukaista vietä joulua flunssassa. Olisi kyllä ollut melkoinen kokemus, Santiagon 30-asteen helteessä joulupukkivermeet päällä jakaa lahjoja. Joulumielen olisi saanut ainakin, kun ilahduttaisi pieniä, viattomia lapsosia, mutta ollaan sitten flunssassa.

Tällä viikolla vietin maanantaina 6 tuntia shoppailemassa. No, reilu tunti kului mani- ja pedikyyrissä, ah mitä luksusta! Tiistai kului Siinan ja Janin seurassa uusia passeja hankkiessa ja viisumileimoja hankkiessa. Matkalaisilta kun varastettiin reissun päällä reppu, jossa oli muun muassa passit. Eivät sitten menneetkään Bolivian kautta Peruun, vaan S & J joutuivat palaamaan lähtöruudun eli Santiagon ja Suomen suurlähetystön kautta, josta matka jatkui Andien yli Argentiinan puolelle. Käytiinpä myös Policia de Investigaciónin porteilla toteamassa, että paikan palvelut ovat avoinna vain klo 14 saakka. Nyt osaan neuvoa passinsa kadottaneita :) Onneksi reissaajilla oli asenne kohdallaan ja vastoinkäyminen ei mieltä masentanut. Piristystä haettiin myös uima-altaan reunalta passiruljanssin jälkeen.

Muuten aika on kulunut normaalien arkiasioiden hoidossa, työnhaun parissa sekä uima-altaan laitamilla loikoillen. Ollaan kyllä suunniteltu myös viikon päästä toteutettavaa etelänlomaa. Mennään Pucóniin, jossa majaillaan kolme yötä. Toivottavasti päästään tekemään tulivuorivaellus ja käymään kuumilla lähteillä. Etelänloma ei tässä maassa tarkoita lämmintä, vaan enemmän suomimaista ilmastoa, jos ei kuumia lähteitä ja tulivuoria lueta mukaan :)

Joulu tosiaan lähestyy. Ollaan saatu muutamia joulukortteja perille asti, kiitosta vaan! Meidän joulutervehdyksiä lähti tänä vuonna postin kautta vain isovanhemmille ja vanhemmille, toivottavasti kortit pääsee perille. Muille toivotetaan kaikinpuolin hyvää, onnellista, rauhallista, rentouttavaa ja toivottavasti lumista joulua!

Ei kommentteja: