sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Vaaliviikonloppu

Tänään on äänestyspäivä. Kaupat sulkivat eilen 19.30 tai klo 20.00. Ihmisiä oli silti sisällä ja ostokset sai hoitaa loppuun, kunhan ei ostanut alkoholia. Perjantai-iltana pikaisella kauppareissullamme jonot olivat jo pitkähköjä ja ihmiset ostivat lähinnä viiniä, olutta, väkeviä. Kuinka yllättävää. Onhan se hurjaa, kun yhtenä päivänä ei saakaan ostaa alkoholia!

Lauantaina kierreltiin aikamme kuluksi Las Condesin ja Providencian alueella. Yllä olevassa kuvassa on Suomessa tähän aikaan vuodesta hyvin harvinainen valoilmiö, nauttikaa! Pahoittelen kuvan epätarkkuutta.

Avenida Apuquindon eteläpuolelta löytyi Las Condesia, jossa emme olleet aiemmin käyneetkään. Vastineeksi meidän alueellemme, jossa on pääosin noin 18-kerroksisia asuinkerrostaloja sekä toimistorakennuksia, on eteläpuolella matalia, vanhempia asuintaloja sekä toimistotaloja. Kollaasissa hieman maistiaisia. Ja kuten oikean alareunan kuvasta tarkimmat huomaavat, täällä on paljon asuntoja myynnissä. Lähistöllä on muutamia uusia kerrostaloja, joissa on ainoastaan esittelyasunnossa verhot ikkunoissa, muuten talot ovat tyhjillään. Ja aivan meidän vastapäätä on rakenteilla uusi kerrostalo...

Lähes jokaisen talon kyljestä voi selvittää, kuka tai ketkä talon ovat suunnitellet. Myös rakennusvuosi selviää usein samasta paikkaa. Näitä merkintöjä löytyy kerrostalojen seinistä sekä condojen (muurin sisällä oleva vartioitu pientaloasuinyhteisö) muureista.

Joulutunnelmaan koetamme päästä ruokakauppojen ja ostoskeskusten joulumusiikin sekä erilaisten seimikuvaelmien avulla. Yllä oleva seimi on rakennettu Isidora Goyenechea ja El Golf -katujen kulmaukseen ja sitä vartioi vartiointiliikkeen kaveri varmaankin 24/7. Huomatkaa, että itse joulun sankari, Jeesus-lapsi, puuttuu seimestä. Oletamme, että kapaloituna oleva lapsi ilmesty jouluaattona tai sen lähestyessä seimeen. Saman olen huomannut myös kauppakeskusten seimissä.

Leivoin tänään korvapuusteja! Viimeksi tämä ihme on tapahtunut varmaankin noin 10 vuotta takaperin. Äitikin saa nyt olla ylpeä kun tämä 30-asteinen lämpötila sekoittaa pääkoppaa. Kuka nyt helteellä leipoisi? Minä!

Pullantuoksuista joulunalusaikaa!

4 kommenttia:

Ropponen kirjoitti...

Kattelin pikkukuvasta, että olit nostanut puustit vaa'alle koepunnitukseen. Pian huomasin suureksi harmikseni erehtyneeni.

Anonyymi kirjoitti...

Äiti on kyl varmasti susta ylpee! :)- Ellu

Unknown kirjoitti...

Oliskohan siellä teillä päin asunnot halvempia kuin täällä, jos niitä on kerran niin paljon myytävänä. Mä voisin muuttaa sinne ja tehdä etätöitä. :D

Anni kirjoitti...

On ne halvempia kun Suomessa. 200 000 eurolla saisi 160 neliötä uudesta talosta meidän lähikadulla. Jukkakin alkoi miettiä, et pitäiskö hankkia kämppä täältä, kun paikallisessa lehdessä oli uutinen, että McKinseyn tutkimuksen mukaan Chilessä voisi keskitulo tuplaantua seuraavan 10 vuoden aikana. Tarviis vaan muuttua aika paljon, että tuo toteutuisi, ja sittenkin keskitulo olisi 27 400 USD. Sun pitää eka löytää hyvä asianajaja täältä, jos kämpän haluut :)

Ennen sitä, tule tutustumiskäynnille ;)