keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Reseptivinkkejä?

Nyt kertokaa kaikki maukkaat, herkulliset ja omat suosikkireseptinne! Ulkona syöty lounas maksaa tässä Las Condesin alueella n. 9-15 euroa (7500-13000 pesoa) ja edes vähän rahaa säästäksemme tehtiin diili Jukan kanssa. Minä kokkaan kotona ja Jukka tulee lounaalle tänne. Säästönä on se, ettei mun tarvitse syödä ulkona ja Jukan maksaa sitäkin.

Kaupasta saa melko hyvin erilaisia ruokatarpeita, joten älkää ujostelko reseptien kanssa. Jos ei muuta, niin koitan sitten mielikuvitusta käyttämällä korvata puuttuvat ainekset.
Näin Lakinlaskijaispäivän kunniaksi!

5 kommenttia:

Siina kirjoitti...

dios mio!mitä ruokaa siellä las condesissa oikein tarjotaa?meillä päin almuerzon saa kevyesti kahdella tonnilla, ja aina eteen on tullut herkullista cazuelaa, pastel de chocloa tai vastaavaa.mutta kiva että oot jo alkanu kotiutua!:)jukalle terveisiä!

Unknown kirjoitti...

Kiva lukea kuulumisia! Mulla on niin paljon lempireseptejä, että ei mitään rajaa. Joudun palaamaan asiaan kunhan pääsen kotiin ja reseptikokoelmien äärelle :) Mutta tässä maistiainen:

Pesto-tomaatti"piiras" (tarjottu monasti kemuissa)

valmista lehti/voitaikinaa (jos ei saa kaupasta, googlaa ohje netistä)
vajaa 1 prk pestokastiketta
noin 200 g kirsikkatomatteja
1/2 prk tummia kalamataoliiveja (muutkin käy)
1 miedohko sipuli, kuten punasipuli
parmesantyyppistä juustoa

Leikkele tomaatit puoliksi, sipuli renkaanpuolikkaiksi ja oliivieja pienemmäksi. Raasta juusto.
Levitä taikina uunipellille ja pestoa kevyesti päälle. Levittele vihannekset tasaisesti ympäri taikinalevyä ja ripottele juusto päälle. Jos tuntuu että peston lisäksi kaipaa muutakin makua, niin laita vähän mustapippuria. Paista uunissa 225 celsiusasteessa noin 15 min (tai siihen asti kun on hyvä väri).
Mä oon aina tehnyt tän suupalakoossa, mutta voipi tehdä myös isommassa formaatissa vähän pizzamaisesti.

Anni kirjoitti...

Hööh, kirjoittelin teille vastauksia mutta tää kadotti ne :(
Siina: Alue, missä me asutaan on liikekeskustaa, jossa hinnat sen mukaisia... Ja lounasruoka yleensä pitsaa tai hampurilaisia. Pastel de chocloa en oo vielä päässyt maistamaan, ehkä pitää tulla sinne :)
Suvi: Muchos gracias!
Ja kerron terveiset!

T kirjoitti...

Helpolla voi päästä:
1- parin kolmen sentin kerros riisiä voideltuun uunivuokaan
2- kanafileitä/suikaleita päälle niin että riisit on piilossa

* mä oon tehny pikariisillä, mut normaalikin riisi kypsynee tossa ajassa
* jos kaipaa muuta kasviksia niin sipulia (makeita), tomaattia, paprikaa, anasta, persikoita tms voi laittaa riisin päälle ohuina viipaleina ennen kanoja
* kannattaa valita sellasia kanoja, joissa on joku marinaadi tai marinoida ne etukäteen

3- vettä sen verran että kaikki riisit kastuu ujutetaan kanojen välistä (ei voi laittaa ensin kun sit kanat ei pysy pinnalla :P)

4- uuniin 200 astetta ja n. 45 min

Jos taas haluaa vähän näpertää niin broilerirullat vois olla hyvä askartelu:

- broilerifileitä (ohuita niin helpompi rullata)
- suolaa ja pippuria toiselle puolelle
- samalle puolelle vuohenjuustoa (tai jotain esim. mustapekka-tyyppistä) parin sentin levyinen raita päätyyn
- rullaa ja kääri ympärille pidikkeeksi pari pekonia
- kannattaa laittaa uunivuokaan (voitele) tai syvälle pellille, kanat säilyy mehevämpänä kun pistää pohjalle vähän vettä
- uuniin 200 astetta ja varmaan sen 45min-1h aikaa

Unknown kirjoitti...

Jaksoin vihdoin kaivaa pari lempilisukereseptiä (tarjoillaan siis joko itsekseen kasvisruokana tai paistetun broilerifileen tai punaisemman piffin (myös jauhelihapiffi käy) kanssa):

1)Uunijuurekset

Hanki kivoja juureksia (esim. porkkanaa, punajuurta, bataattia, lanttua tai mitä mieleen juolahtaa), perunoita ja sipulia sopivasti ruokailijamäärään nähden. Pilko sopiviksi lohkoiksi, hitaammin kypsyvät pienemmiksi kuin muut. Levitä lohkot uunipellille, pirskottele päälle runsaasti oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla, rosmariinilla ja chilirouheella. Paista uunissa 225 asteessa vajaa puoli tuntia, tai kunnes sitkeimmätkin kasvikset on kesytetty. Kaveriksi kermaviiliin sekoitettua sipseille tarkoitettua dippiä.

2)Jamie Oliverin uuniviinivihannekset

2 fenkolia
24 kirsikkatomaattia
kourallinen kivettömiä mustia oliiveja
vajaa kourallinen tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä viipaleina
suolaa ja mustapippurirouhetta
oliiviöljyä
1 lasillinen valkkaria, vermuttia tai pernod'ta
2 nokaretta voita

Silppua fenkolin lehtikärjet uunivuokaan. Loppuosafenkolista leikataan 8 osaan ja heitetään kiehuvan suolalla maustettuun veteen 10 minuutiksi.
Ongi fenkolit vedestä uunivuokaan ja heitä kirsikkatomaatit, joihin on pistetty reikä, sinne keitinveteen kiehumaan 45 sekunniksi (jamie on tarkka setä ;)) jotta kuoret irtoavat. Valuta tomskut ja huuhtaise kylmällä vedellä. Nypi kuoret irti. Lisää tomskut uunivuokaan loppujen ainesten (paitsi viini ja voi) kanssa ja myllää niin että mausteet ja öljy sekoittuu kaikkialle. Levitä safkat tasaisesti ympäri vuokaa yhteen siten, etteivät ne mene päällekkäin. Kaada päälle viini ja voinokareet. Paista 220 asteessa puoli tuntia.