maanantai 21. syyskuuta 2009

Pakkailua, tai oikeammin sen välttelyä

Mitä kaikkea tarvitsee mukaan, kun muuttaa viideksi kuukaudeksi ulkomaille? Vaatetta, kenkiä, kirjoja, latureita, laitteita... Kummasti sitä tavaraa tuntuu tarvitsevan. Toisaalta, jos matkalaukkujen sijaan pitäisi selvitä rinkalla, selviäisin paljon vähemmällä tavaramäärällä. Kieltämättä bisnesluokan etuna oleva 64 kilon matkatavararajoitus tekee tepposet ja matkaan lähtee varmasti myös sellaista vaatetta ja tavaraa, jota ei tule edes käytettyä. Ja tottakai, kun kerran pääsen bisneksessä matkustamaan, aion ottaa ilon irti siitä, ettei tarvitse lähtöselvitystiskillä jännittää, laskuttaako virkailija ylipainosta vai heitänkö laukun sisältöä roskiin.

Muutamalla t-paidalla, pitkähihaisella ja farkuilla sekä parilla alusvaatekerralla pääsee varmasti hyvin alkuun maassa, jossa vaatteita saa Suomen hintoja halvemmalla. Poislähtiessä voi sitten heittää pois kulahtaneet tai muuten vaan tylsiksi tai tarpeettomiksi käyneet asusteet. Pieni ekohippi kuitenkin muistuttaa sisälläni, ettei vaatteita saisi ostaa kertakäyttötavarana. Senpä vuoksi rahtaan 16 000 kilometrin päähän lähes koko vaatevarastoni. Okei, hieman liioiteltua, kyllä tänne jää kaappeihin vaatetta vielä lähes toinen mokoma.

Chilessä on tänään virallisesti kevään ensimmäinen päivä. Valtio on päättänyt, että kevät alkaa 21.9. joka vuosi, oli sää millainen hyvänsä. Vuodenaika vaihtuu kolmen kuukauden välein eli 21.12. alkaa kesä ja niin edespäin. Onhan se hyvä, kun ei tarvitse lämpömittarista katsoa, mitä päälleen laittaa, vaan kalenteriin vilkaisu riittää.

Kun nyt jo lipsuin sivuraiteille otsikosta (alkuperäinen oli: Matkalaukkuihin täytettä) ja koetan muutenkin vältellä pakkaamista, niin jatketaan sivupoluilla. Juoksin sunnuntaina Aaltokympin, josta mainitsin aiemmassa kirjoituksessani. Elämäni ensimmäistä kertaa juoksin kokonaista 10 km ja aikaa siihen kului 1:06 eli reilu tunti. Sietää olla ylpeä, vaikka voittaja suoriutuikin samasta matkasta puoli tuntia nopeammin. Onnea Samille siitä :)

Tänään oli vuorossa hemmottelupäivä. Kiitokset entisille työkavereille, joilta sain lahjakortin Day Spahan. Tulipahan uunoiltua hienossa paikassa, rentouduttua erilaisissa saunoissa sekä aromaattisessa hieronnassa. Teki hyvää! Hemmottelun päätteeksi kävin lounastamassa (muille se oli päivällinen...) tyttöjen kanssa Virgin Oilissa. Illasta aloitinkin matkalaukkujen täytön, jota mm. tätä kirjoittamalla koetan nyt jo vältellä. Onhan torstai-iltapäivään vielä aikaa...

1 kommentti:

Merituuli kirjoitti...

Oli hurjan mukava nähdä eilen! Mukavia viimeisiä hetkiä Suomessa ja tsemppiä pakkailuihin!!!