keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Suunnitelmia

Seitsemättä viikkoa Chilessä viedään, eikä vielä edes tunnu, että täältä haluaisi Suomeen. Ennemminkin tahtoisin oppia kielen paremmin, tämän viikon jälkeen kun on 120 oppituntia espanjan parissa takana. Enää sitten se käytännön kielitaito. Pitää puhuapuhuapuhua - hablahablahabla. Onnistuu sekin jo jollain tavoin, mutta verbien taivutusten tmv. miettiminen samaan aikaan kun koettaa puhua, on haastavaa. Toisaalta, jos nyt pitäisi yhtäkkiä vaihtaa ruotsin puhumiseen, sanoisin vähintään joka toisen sanan espanjaksi :)

How about dads fried, any cutlery of parsley or mushrooms and camarones attack?

Nyt kun kielikurssi alkaa olla ohitse, on hyvä tehdä muita suunnitelmia. Lähinnä viikonlopuille ja pidemmille lomille suunnitellaan Jukan kanssa reissuja. Ainakin pohjoiseen, San Pedro de Atacamaan täytyy mennä käymään. Siellä on aavikkoa, keitaita, kuumia lähteitä, suolamerta ja kaikenlaista. Ja tietenkin tajuttoman kuuma ja aurinko polttaa varmaan sekunneissa. Eteläänkin tahtoisin, mutta katsotaan nyt, kuinka sen reissaamisen kanssa käy. Argentiinassa pitänee myös käydä. Täytyyhän sitä kokea se hauskuus, että muka osaan espanjaa ja menenkin toiseen espanjankieliseen maahan, enkä ymmärräkään mitään :) Ja Buenos Airesissa pääsisi shoppailemaan vähän eri lailla kun täällä. Ja halvemmalla, tietenkin!

El campamento (asumista ilman kunnon kattoa) Parque Mahuidan vaellusreitiltä, La Reinan kaupungista.

Tänään puhuin espanjaa oikein urakalla, sillä kielikurssin jälkeen lähdin Santiagon centroon saksalaistytön kanssa. Ja ehei, ei puhuttu saksaa, vaan espanjaa. Se on piristävää huomata, mitä kaikkea voi oppia ja omaksua kuudessa viikossa kun vain harjoittelee. Espanjan kieliopista ollaan käyty tärkeimmät asiat aina indikatiivin aikamuodoista subjunktiivin aikamuotoihin. Käytäntöön soveltaminen on työn alla, mutta kuten olen täällä huomannut, kielen täydelliseen(?) omaksumiseen tarvitsee paaaaljon enemmän aikaa. No, mutta opintojahan voi jatkaa Suomessakin ja pitää yhteyttä espanjankielisten ystävien kanssa sekä katsella espanjankielisiä elokuvia.

Jukka ja maastopyöräily-/hevosvaellusreitin halkaissut sadevesi"kouru".

Tein muuten mielenkiintoisen huomion tänään käydessäni ostoksilla läheisessä supermercadossa. Olisin halunnut palkita itseni hienosta ja pitkästä aikaa myös kuumasta päivästä jäätelöllä. Enpä kuitenkaan palkinnut, koska supermercado ei nähtävästi myy yksittäisiä jäätelöitä, vaan jäätelönhimoisen pitää ostaa itselleen kokonainen litran pakkaus. No, tällä reissulla nuo litran pakkaukset, jotka olen ostanut, ovat olleet ilman lusikanjälkiä...

Santiago ON todellakin 6 miljoonan asukkaan kaupunki.

Asi, las fotos, porfa!

Besos
Anni

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jos supermercado ei myy yhdennaisen jäätelöä, niin onks siellä sentään jotain jäätelökioskeja, joista voi ostaa pallojäätelöä tai yksittäispakattuja tuuttipuikkoja? Kuis tota kuumuutta muuten kestää? ;)

Hanne kirjoitti...

Katottiin Planet earthia ja sen aavikko jaksossa kerrottiin, et Chilessä on hirmu iso aavikko. :) En kyllä muista sen enempää. :D Kuuma siellä oli.

Anni kirjoitti...

Joo Atacama on se iso aavikko :) Sinne meinataan joulukuun alkupuolella, siinä itsenäisyyspäivän aikaan suunnata. Maailman kuivin paikka.

Ja kaduilla on semmoisia takatukalla varustettuja miehiä, joilla on styroksinen kylmälaukku, josta ne myy jäätelöä. Mä en vaan haluis ostaa niitä useaan kertaan sulaneita :/ Ostoskeskuksista sit löytyy jäätelökioskeja. Mut nähtävästi olen yksin mielipiteeni kanssa siitä, että kyllä supermarketista pitää saada yksittäisiä jäätelöitä, kun Jukan kollegat eivät sitä pitäneet mitenkään outona. Pöh!