tiistai 27. lokakuuta 2009

Vainoharhoja

Chilessä ei ole myrkyllisiä tai myrkyttömiä käärmeitä, eikä oikeastaan mitään muutakaan järin ihmisen henkeä uhkaavaa eläimistöä. Elelin tyytyväisenä siihen asti, kun mulle kerrottiin araña del rincónista. Nyt tuntuu koko aika kutittavan, pistelevän tai muuta yhtä häiritsevää ja vainoharhaista. Yksi sellainen elää varmasti meidän asunnossa ja perustaa tänne jonkun hämähäkkiyhdyskunnan. Tai meidän varastossa, joka on likainen (hämppi tykkää), pimeä (hämppi tykkää), hiljainen (hämppi tykkää) ja satunnaisessa käytössä (edelleen se tykkää).

Myrkylliset hämpit on nopeita, vaarattomammat hitaita. Hitaita ei kannata kuulemma tappaa, koska ne syö niitä toisia hämppejä. Mutta miten hidas hämppi saa nopean hämpin kiinni? Ja että minäkö alan jotenkin testaamaan hämähäkin nopeutta sen kohdatessani? En enää tästä lähtien! Pitää siivotakin paljon useammin ja kurkistella pimeimpiinkin asunnon katonnurkkiin. Vuorilla liikkuessa ei voi istua minne sattuu, vaan mahdolliset hämähäkkiverkostot pitää ensin kartoittaa. Vaatteet ja kengät pitää ravistaa ja kopistaa ennen pukemista... Kai tämä vainoharha tästä vielä rauhoittuu, sitä paitsi, vain 3-4 % puremista johtaa kuolemaan. Älkääkä menkö sinne wikipediassa linkkinä olevalle sivustolle katsomaan kuvia niistä piston aiheuttamista arvista! Kyllä Chile on ihan turvallinen maa ja HAHHAAA, Helsingin yliopiston joku rakennus on ollut ko. hämpin valloittamana. Se voi siis elää Suomessakin!

2 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Uijui, en mä voikaan sit tulla sinne, jos siel on tommosia kavereita.. ihan yks hailee vaik olelisin kärmesten keskellä, mut noita sankareita joilla 8 jalkaa mä en kestä!
Koitahan siivoilla ahkerasti ettet säkään tapaa moista ;)

Anni kirjoitti...

Eeei ne tykkää melusta, mä siis metelöin ja kolistelen ahkeraan ;) Kuulemma ne on ujoja ja niitä on enemmän tuolla epämääräisemmillä asuinalueilla. Sitäpaitsi, tällä oliolla on vain 6 silmää normaalin 8 sijaan :D

Ja tottakai tulette kylään!!