maanantai 19. lokakuuta 2009

Hace calor aquí en Chile

Lämmintä, aurinkoa ja UV-säteilyä! Täältä voi seurata lähes reaaliajassa Santiagon UV-indeksiä. SK30 on ollut käytössä ja kerran olen polttanut palan niskaa ja korvantaukset(?!), jotka muistan jatkossa rasvailla myös. Kunhan keli tästä vielä lämpenee, pitää uima-altaan reunalla ja vuorilla käyttää vielä korkeampaa suojausta. Täällä kaupungissa yllä leijuva saastepilvi varmaankin lieventää auringon vaikutusta jonkin verran.

Eilen sunnuntaina söin ehkä parasta ruokaa Chilessä. Olimme käymässä Los Andesin vuoristokaupungissa suomalais-ruotsalais-norjalais-espanjalaisporukalla. Muutama kilometri kaupungista Argentiinan rajalle päin vievän tien varressa on kansainvälistä ruokaa tarjoava ravintola La Table de France. Ja nammm! Minun annokseni oli kaniinia herkkusieni-artisokkakastikkeessa ja se oli herkkua. Eikä kellään seurueessamme ollut valittamista ruuasta tai hintatasosta, joka oli kohtuullinen. Suosittelen siis paikkaa, jos täällä päin liikutte :)

La Table de France

Lauantai-iltana lähdettiin etsimään Parque Centenariota, jossa oli juttujen perusteella menossa joku tapahtuma. Kävelymatka sisälsi muun muassa seitsemän uloskäyntiä omaavan liikenneympyrän ylittämistä. Liikennettä piisasi, eikä siellä ole suojateitä saati liikennevaloja! Hengissä selvittiin ja puistojuhlassa pääsi maistelemaan paikallisia ruokatuotteita ja viinejä. Ei paha :)

Degustación de vino en Parque Centenario

Ensi viikonloppuna pitääkin testata lauantaina hankitut vaellusvermeet. Jouduin lopulta nöyrtymään ja ostamaan uuden digipokkarin hyvin palvelleen Ixuksen tilalle. Koetettiin etsiä Canonin Ixusta kaupasta tilalle, mutta myyjän sanoin Ixus-mallia ei latinalaisessa Amerikassa myydä Ixuksena vaan heillä se on nimeltään PowerShot. Melkein uskoin :D Lopulta valitsin Nikonin pokkarin, ja tietenkin mukaan lähti 10 megan versio, joka oli halvempi kuin 8 megan malli. Myyjän mukaan niillä ei ollut muuta eroa kun 2 megaa (ja vähemmän megoja = kalliimpi hinta), estamos en Chile. Kuvat otettu siis uudella kameralla, jonka ominaisuuksia piti tietenkin testailla. Hyvin se toimii. Ixus levätköön rauhassa (meidän kaapissa).

Metrossa on renkaat!

Neljäs viikko Chilessä menossa ja viime reissulla palasin Suomeen neljän viikon jälkeen. Nyt on asennekin erilainen, mutta en kyllä vielä lähtisi, on niin paljon paikkoja näkemättä ja asioita tekemättä. Pitää päästä kävelemään vuorille, hevosvaellukselle, Argentiinaan, Pohjois-Chileen, Etelä-Chileen, kuumiin lähteisiin, kylpemään auringossa... Samalla sitten on jo vähäsen ikävä ystäviä ja kavereita, saunaa, tiskikonetta, omaa pesukonetta, ruokakermaa (15% rasvaa), turkinpippureita, miniluumutomaatteja, omaa tilavaa keittiötä, puhtaampaa ilmaa, Spotifyta ja tietenkin äitiä ja isiä sekä siskoja :). Lunta näen päivittäin Andien huipuilla, mutta ne on aika kaukana.
Vähän kiinteistöasiaakin - isoja asuntoja täällä. Ja paljon tyhjiä, valmiita asuntoja myös.

Mulle saa kirjoitella kuulumisia ja muuten vaan. Tämä blogi taitaa tällä erää olla mun olennaisin kuulumisten kertomistapa, mutta muitakin viestintävälineitä voi koittaa!

3 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Täytyy uskoa että Ixus = PowerShot latinalaisessa Ameriikassa.

Unknown kirjoitti...

Mäkin haluun hevosvaellukselle (ja Argentiinaan, ja Pohjois-, Etelä-, Keski-, Lounais-, Kaakkois-, Luoteis-, ja Koillis-Chileen ja kuumiin lähteisiin ja vuorille...)! Suomessa on tyyyylsääää.

Anni kirjoitti...

Tuu kylään! Pakko koittaa sitä hevosvaellusta kun sitä on tarjolla vähän joka paikassa ja kaikki kehuu, ketkä on käyneet.